ツ✌☞ جعبه لایتنر ☜✌ツ


فلش‌كارت

فلش‌كارت، يك برگ كاغذ كوچك است كه در سيستم لايتنر جهت يادگيري واژگان، دروس تحصيلي و تخصصي، زبان خارجي، متون مذهبي و ادبي، شعر، زمان‌بندي تمرينات هنري، و حتي حفظ كردن دفترچه‌ي تلفن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. عموماً هر كارت شامل يك سؤال كوتاه و مشخص در روي آن و يك پاسخ كوتاه و مشخص در پشت آن مي‌گردد.

جعبه‌ي لايتنر بسازيم

همان‌طور كه گفته شد، مي‌توان به راحتي يك جعبه‌ي لايتنر ساخت، چرا كه سيستم مرور تأخيري لايتنر يك روش است كه هركس با هرامكاناتي مي‌تواند از آن بهره‌برداري نمايد. براي درست كردن فلش‌كارت‌ها به دسته‌اي كاغذ كوچك در ابعاد تقريبي (10*5) نياز است. با برش يك كاغذ A4 معمولي، مي‌توان 12 كارت درست كرد. براي ساخت جعبه هم مي‌توان از يك مقوا يا جعبه‌ي كفش و مقداري چسب استفاده كرد. شكل جعبه را در بالا مي‌بينيد. جعبه داراي 5 بخش يا خانه‌ي اصلي است كه فضاي آن‌ها به تدريج زياد مي‌شود. ابعاد تقريبي اين خانه‌ها در شكل زير نشان داده شده است.

 

خط‌چين‌هايي كه در داخل خانه‌هاي جعبه مي‌بينيد، در حقيقت در ساختمان جعبه وجود ندارند و نشان‌دهنده‌ي ظرفيت دسته‌كارت‌هاي هربخش (خانه) اصلي جعبه هستند. منظور از «دسته‌كارت» مجموع كارت‌هايي است كه باهم خوانده يا مرور مي‌شوند.  همان‌طور كه مي‌بينيد، ظرفيت خانه‌ي اول 1 دسته كارت، خانه‌ي دوم 2 دسته كارت، خانه‌ي سوم 4 دسته كارت، خانه‌ي چهارم 8 دسته كارت و خانه‌ي پنجم 16 دسته كارت مي‌باشد. فضاي تقريبي هر دسته كارت يك سانتي‌متر در نظر گرفته شده است كه قطر تقريبي 50 كارت است. اگر حجم كارت‌هايي كه مطالعه مي‌كنيد زياد است، مي‌توانيد به نسبت آن ابعاد خانه‌هاي جعبه را بزرگ‌تر درنظر بگيريد. در خانه‌هاي 2 تا 5 كه چند دسته كارت ظرفيت دارند، مي‌توان هر دسته كارت را از ديگري توسط يك كارت اينترنت يا يك كارت ويزيت معمولي جدا كرد (محل‌هاي  خط چين).

 نحوه‌ي استفاده از جعبه‌ي لايتنر

  • در زمان مطالعه، مطالب مورد نظر را به صورت پرسش و پاسخ، واژه و معني واژه، اصطلاح و شرح اصطلاح و ... تبديل كرده و پرسش را روي كارت و پاسخ را پشت كارت مي‌نويسيم. بدين ترتيب ما همواره مجموعه‌اي از كارت‌هاي آماده داريم.
  • از سمت آخرين خانه (خانه‌ي پنجم) نگاه مي‌كنيم كه ظرفيت دسته‌كارت‌هاي كدام‌يك از خانه‌ها پرشده است. اين بدان معني‌است كه تمام زيربخش‌هاي يك خانه حاوي دسته‌كارت باشد. در اين صورت آخرين دسته كارت آن خانه را برداشته، روي كارت را مي‌خوانيم و پاسخ آن را به ياد مي‌آوريم. سپس كارت را برگردانده و پاسخ خود را با نوشته‌ي پشت كارت مقايسه مي‌كنيم. در صورتي كه پاسخ درست بود آن را به اولين زيربخش خانه‌ي بعدي منتقل مي‌كنيم. قبل از اين كار تمام دسته‌كارت‌هاي خانه‌ي بعدي را به جلو هل مي‌دهيم تا اولين زيربخش خانه‌ي بعد خالي شده و آماده‌ي پرشدن شود. در صورتي كه پاسخ ما اشتباه بود آن كارت را به خانه‌ي اول جعبه بازمي‌گردانيم. (توجه داشته باشيد كه كارت در هر خانه‌‌اي كه باشد، در صورت پاسخ اشتباه به خانه‌ي اول جدول باز مي‌گردد.)
  • پس از انجام مرحله‌ي قبل و مرور كارت‌هايي كه نوبت مرورشان رسيده، از ميان كارت‌هاي آماده و مرور نشده تعدادي را برداشته، روي كارت را مي‌خوانيم و پشت كارت را به ياد مي‌آوريم. سپس كارت را برگردانده  و پاسخ خود را با پاسخ نوشته شده در پشت كارت مقايسه مي‌كنيم. اگر درست بود كارت را درخانه‌ي شماره‌ي 2 (زيربخش شماره‌ي 1) قرار مي‌دهيم. اگر نادرست بود آن‌را در خانه‌ي شماره 1 قرار مي‌دهيم.

در «نرم‌افزار لايتنر» علاوه بر آن‌كه جعبه و كارت‌ها، مجازي بوده و فضاي فيزيكي اشغال نمي‌كنند، تمامي مراحل توضيح‌داده شده به صورت خودكار توسط نرم‌افزار مديريت و زمان‌بندي مي‌گردد. ضمن اين‌كه امكان افزايش خانه‌‌هاي جدول تا 10 خانه فراهم آمده است.


 
 
 
 
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 6 آذر 1393برچسب:, | 14:53 | نویسنده : meysam |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • مقالات الکترونیک